preskoči na sadržaj

Gimnazija Nova Gradiška

 > Naslovnica
Dokumenti za prikaz


Vijesti

Izvannastavne aktivnosti u Gimnaziji Nova Gradiška

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 6. 10. 2022.

Izvannastavne aktivnosti oblik su aktivnosti koji škola planira, programira, organizira i realizira, a u koju se učenik samostalno, neobvezno i dobrovoljno uključuje (Državni pedagoški standard, 2008.).

U školi se izvannastavne aktivnosti izvode radi zadovoljavanja različitih potreba i interesa učenika. Osluškujući potrebe učenika ove smo godine školskim kurikulumom i godišnjim planom i programom isplanirali provedbu sedam izvannastavnih aktivnosti. To su Novinari, Klub čitatelja, Volonterski klub Acta, Mladež Crvenog križa, Šahovski klub, Medijska kultura i Školski radio.

Više pročitajte u nastavku.

U digitalnoj smo eri, ali časopis Zvono vraća se na velika vrata – u tiskanom obliku! Na inicijativu učenika trećih razreda i nove prof. hrvatskoga jezika Andreje Divić, ove godine planiramo izdati časopis Zvono u tiskanom obliku. Učenici su uživali listajući stara Zvona u knjižnici tako da su se samoinicijativno javili za izvannastavnu skupinu Novinari, te su si poželjeli što više intervjuiranja, praćenja neopreznih profesorskih usta, pisanja pisama Zvonku i još mnogo toga.

Klub čitatelja čini sedam iskusnih čitateljica koje vole čaroliju i miris knjige, ljepotu njena sadržaja, diskutiranje o pročitanome, kritičko promišljanje i uspoređivanje sa svakodnevnim životom. Nakon nekoliko godina stanke stručna suradnica knjižničarka Sandra Hruban Bartolović ponovno ima vrijednu skupinu književnih kritičarki s kojima je užitak raditi i družiti se.

Volonterski klub Acta već tradicionalno provodi razne humanitarne akcije i ukazuje na potrebe socijalno ugroženih skupina u društvu. Prof. povijesti Ivana Barišić iz godine u godinu okuplja oko sebe ekipu učenika koji vrijedno volontiraju, uključuju se u školske, gradske i nacionalne akcije te obilježavaju važne datume. Volonteri razvijaju solidarnost i toleranciju, potiču empatiju, doprinose pozitivnim promjenama u lokalnoj sredini. Učenici volonteri ponos su naše škole!

Mladež Crvenog križa također tradicionalno djeluje u našoj školi, a vodi ih prof. sociologije i filozofije Zrinka Ivanišević. U radu ove izvannastavne skupine sudjeluju učenici koji posebno cijene rad, ideje i principe Crvenog križa, demonstriraju i uče druge učenike pružanju prve pomoći, sudjeluju u školskim, gradskim i nacionalnim akcijama solidarnosti.

Na inicijativu učenika ove smo godine počeli s radom Šahovskog kluba. Voditelj je prof. fizike Goran Ruškan, a pomoćnik voditelja kapelan Marko Milaković. Iako su šahisti tek započeli s radom njihovo znanje nije početničko. Radi se o učenicima koji u slobodno vrijeme igraju šah, a u našoj školi vježbali su ga u holu gdje se godinama pod odmorima natječu i bruse vještinu igranja ove zanimljive sportske igre.

Prof. hrvatskoga jezika Leonija Laktić voditeljica je izvannastavnih skupina Medijska kultura i Školski radio. Rad skupina temelji se na edukaciji mladih o medijskoj pismenosti, medijima, uporabi tehnologije u suvremenom svijetu i stvaranju medijskih sadržaja. U tijeku su pripreme za novu radijsku emisiju kojoj se silno veselimo.

Učenicima i nastavnicima izvannastavnih aktivnosti želimo kvalitetno provedeno vrijeme, ugodno druženje i puno kreativnoga rada tijekom školske godine 2022./2023.

Tekst i slika: Sandra Hruban Bartolović, stručna suradnica knjižničarka
Trg kralja Tomislava 9
Tel: 035/ 361-427 tajništvo

ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr   

Ravnateljica:
Ljiljana Ptačnik

UPISI
Dokumenti škole
Radijske emisije
100 godina GIMNAZIJE
 

 Kumovi Gimnazije Nova Gradiška

           

    

    

Popis udžbenika
 

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkoviTražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2017.

Ukupno: 262697
CMS za škole logo
Gimnazija Nova Gradiška / Trg kralja Tomislava 9, HR-35400 Nova Gradiška / gimnazija-nova-gradiska.skole.hr / ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
preskoči na navigaciju