2017-12-13 09:38:05

Završno obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Gimnaziji Nova Gradiška

Od petnaestoga studenoga do petnaestoga prosinca tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti učenici Gimnazije Nova Gradiška proveli su  mnoge aktivnostima s ciljem promicanja svijesti o poteškoćama koje uzrokuju različiti oblici ovisnosti.


 

Održane su  dvije debate održane za učenike i javnost. Debatni tim, pod vodstvom Koraljke Hausnet Lasović, pripremio je rasprave na teze:  Ovaj dom smatra da ovisnost o internetu šteti zdravlju tinejdžera i Ovaj dom smatra da pušenje na javnim prostorima treba zabraniti. 

Valja spomenuti i da su se na svim satovima razredne nastave održale radionice s temom prevencije o ovisnosti, a u školi je organizirana i izložba plakata svih šesnaest razrednih odjela.

 

Svakako, najvažnija je gimnazijska aktivnost bio  koncert Glazbom protiv ovisnosti. Zbor, tamburaški i rock sastav GNG, kao i Vjekoslav Banovčić i Barbara Dautović pripremili su vrhunski doživljaj svim posjetiteljima. Koncert je bio potpuno besplatan, a cilj je ispunjen - osvijestiti sugrađane o već prije spomenutim temama, kao i pokazati što sve gimnazijalci mogu.


Gimnazija Nova Gradiška