2017-09-29 11:44:05

Prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore u Brodsko-posavskoj županiji

 U četvrtak, 28. rujna, župan Danijel Marušić i zamjenik za društvene djelatnosti Damir Mirković priredili su prijem za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola koji su tijekom prošle školske godine osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim ili međunarodnim natjecanjima te na državnim susretima i smotrama. Prijem je organiziran za učenike i njihove mentore.  

Više o tome pročitajte u nastavku.

 

Ukupno je nagrađeno 48 učenika, od toga 15 učenika osnovnih škola i 33 srednjoškolca. Nagrađeni su i njihovi mentori kojima pripada velika zasluga za odlične rezultate koje su učenici postigli na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Svake školske godine održavaju se državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola, a svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području,  kao poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje i natjecanje. Natjecanja započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

Prošle školske godine na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 5070 učenika. Devet učenika osvojilo je prva mjesta na natjecanjima državne razine, ostvareno je 10 drugih i 7 trećih mjesta. Čak 7 učenika sudjelovalo je na međunarodnim natjecanjima.

„Ovo jedan veliki uspjeh naših učenika, ali i njihovih mentora i profesora, koji su s njima radili. Ti ljudi rade jedan uistinu težak i odgovoran posao, a uspjeh je to dakako i njihovih roditelja, koji su vjerujem sve posvetili njihovom obrazovanju i napretku. Meni kao župan, a i u ime Brodsko- posavske županije bila je uistinu čast primiti ovu darovitu djecu i njihove mentore, jer oni doista promoviraju BPŽ. Ovaj uspjeh je i povratna informacija nama, kako se i koliko kvalitetno radi s tom djecom u školama. Brodsko – posavska županija doista se trudi da naši učenici imaju sve potrebno za kvalitetno obrazovanje te da idemo u korak s drugim obrazovnim sustavima", rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko- posavske županije.

Jedan od nagrađenih bio je i Borna Šimić, gimnazijalac koji je osvojio 2. mjesto na Međunarodnoj olimpijadi iz kemije te treće na Međunarodnoj olimpijadi iz matematike.

„Drago mi je što je lokalna zajednica prepoznala naš trud i vrijednosti. Ponosan sam što svoju županije, kao i ime grada mogu pronijeti na svim natjecanjima na kojima sudjelujem i na kojima sam sudjelovao do sada. Početkom ove školske godine, imao sam jedno manje natjecanje u Zagrebu koje je jako dobro prošlo. Nakon završetka srednje škole, planiram upisati studij matematike u Zagrebu te paralelno s njim i studij kemije. Nakon završenog studija, nisam siguran hoću li ostati u Zagrebu ili ću se vratiti doma. Vidjet ću kamo će me put odvesti", rekao je Borna Šimić, učenik Gimnazije „Matija Mesić".

 

                                                                                Brodsko-posavska županija


Gimnazija Nova Gradiška