2017-09-27 10:38:03

Europski dan jezika

Dana 26.rujna učenici i profesori naše škole obilježili su Europski dan jezika prigodnom radionicom. Radionicu su osmislili profesori i profesorice stranih jezika naše škole a sudjelovali su učenici drugih razreda i četvrtoga b razreda tijekom šestog i sedmog školskog sata.

Više o obilježavanju Europskog dana jezika u našoj školi pročitajte u nastavku. 

Kao i svake školske godine i ove smo u našoj Gimnaziji prigodno obilježili Europski dan jezika.

Profesorica Branka Ivanišević i Ivana Škarica Mital motivirale su učenike da pišu pisma prijateljima u Poljskoj tijekom posljednjega tjedna u rujnu, koja osim što će stići u ruke učenika u Poljskoj krase i panoe naše škole.

Školska knjižničarka Ivana Maričević izradila je prigodnu prezentaciju sa zanimljivostima o različitim jezicima.

Na sam Dan jezika, 26. rujna održana je radionica na stranim jezicima. Šesti i sedmi sat iznenadili smo učenike drugih razreda (a, b, c i d) koji u to vrijeme imaju izbornu nastavu, tako da su skupine učenika koji uče Grčki i Francuski jezik provele zajedničko vrijeme u izradi kalendara. Pridružili su se šesti sat i učenici 4.b razreda, u vrijeme svoje nastave Njemačkoga jezika. Hvala na jako lijepoj suradnji svim učenicima, posebno našim maturantima četvrtoga b.

Prvi dio radionice učenicima se predstavila Morana Plavac, profesorica Hrvatskoga i Mađarskoga jezika, profesor Njemačkoga jezika Sebastian Petriković, profesor Latinskoga i Grčkoga jezika Daniel Bedeničić te profesorica Njemačkog i Francuskog jezika Anita Magić. Ispričali su učenicima koji je bio razlog što su odabrali upravo studij navedenih jezika te su bili govorni uzori za dane u tjednu na mađarskom, njemačkom i francuskom jeziku.

Učenici su upoznati s aplikacijom za učenje jezika, te su poslušali dane u tjednu i na ostalim željenim jezicima. U drugom dijelu radionice izrađivali smo kalendare s datumima rođenja poznatih osoba, članova obitelji i svojih osobno.

Bila je to izvrsna prilika za bolje upoznavanje i druženje na nekim europskim jezicima.

 

Anita Magić, prof.


Gimnazija Nova Gradiška