2021-07-13 09:29:21

Svečana podjela svjedodžbi maturantima (Foto)

Čestitamo maturantima!

U obraćanju maturantima ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik poručila je:

Vas 74 maturanta završili ste uspješno svoje školovanje, 20 vas je sva 4 razreda prošlo s odličnim uspjehom, odgovorno ste pristupili svim ispitima državne mature, nitko nije zakasnio ni na jedan ispit. Točnost je danas rijetka osobina.

Stvorili ste izuzetnu dramsku predstavu, bili ste odličan zbor, debatanti, sportaši, latinisti, likovnjaci, volonteri, sudjelovali ste u mnogim školskim i europskim projektima, natjecali ste se, nastupali i pronosili ugled naše škole. Za vašega školovanja škola je obnovljena. Svjedočili ste početku i završetku energetske obnove koja je preobrazila našu školu. Oni koji upisuju prvi razred mislit će da je naša škola oduvijek bila ovakva. Svjedočite digitalnoj transformaciji ljudskoga društva, novom načinu učenja, načinu života koji je nezamisliv bez digitalne tehnologije. I to je u redu jer znanost se razvija, a društvo napreduje. Oni koji se bore protiv vjetrenjača i napretka, nikada ne pobjeđuju. Tehnologiju iskoristite za vlastiti napredak, ali zadržite ljudskost, lijepo lice dobrote, pomaganja i prijateljstva. I ne zaboravite se družiti da biste bili potpuni ljudi. Živimo u vremenu kada se vrijednosti kao što su znanje, plemenitost, ljudskost, prijateljstvo pokušavaju obezvrijediti, a bez tih vrijednosti ne bismo bili potpuni ljudi.

Na vama je zadatak da u vrijeme napretka znanosti i tehnologije, umjetne inteligencije i virtualne stvarnosti sačuvate ljudsku stvarnost i ljudske vrijednosti.

Vas 74 maturanata posebni ste jer ste 102-a generacija učenika Gimnazije Nova Gradiška. 


Gimnazija Nova Gradiška