preskoči na sadržaj

Gimnazija Nova Gradiška

 > Naslovnica
Vijesti

Projektni dan Učenici vode nastavu

Autor: SANDRA HRUBAN BARTOLOVIĆ, 2. 3. 2020.

U utorak 25. veljače učenici 1. i 2. razreda sudjelovali su u projektu pod nazivom Učenici vode nastavu. Radi se o interdisciplinarnom projektu koji podrazumijeva aktivno učenje učenika, istraživačko učenje i rješavanje problema. Uloga nastavnika je pružanje podrške, savjetovanje i pomaganje učenicima pri istraživanju.

Više o projektnom danu pročitajte u nastavku.

Svako školsko stručno vijeće odabralo je određenu temu za proučavanje.

 

  1. RAZREDI
  1. RAZREDI

ŠSV HJ I UMJ

Teme

Život u baroku

ŠSV MAT, FIZ I INFO

Brojevi

Primjena geometrije

ŠSV STRANI JEZICI

Posuđenice u HJ

Posuđenice u HJ

ŠSV BIO, KEM, TZK

Energija i održivi razvoj

Energija

ŠSV DRUŠTVENA GRUPA

Indija

Obitelj

 

Učenici 1. razreda istraživali su različite izvore o zadanoj temi na primjerima književnosti, glazbene i likovne umjetnosti, povezivali i analizirali te prezentirali rezultate istraživanja. Učenici „prirodnjaci“ bavili su se malim i velikim brojevima, „jezičari“ su tražili  posuđenice iz određenih jezika te su izradili mali rječnik posuđenica. „Biolozi i kemičari“ su se bavili obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije te utjecajem pojedinih izvora energije na zdravlje i okoliš u sklopu biologije i kemije, a „društvenjaci“ su istraživali organizaciju društva i položaj kasti u Indiji i hinduizam te su zauzeli stav o pitanjima multikulturalizma, pluralizma i tolerancije.

Učenici 2. razreda istraživali su život za vrijeme baroka u nacionalnom i europskom kontekstu, u sklopu matematičke grupe projektirali su kućnu vodovodnu mrežu i izradili proračun iste, a sve primjenom geometrije. Učenici „jezičari“ su istraživali posuđenice te su izradili mali rječnik posuđenica, „biolozi i kemičari“ su se bavili obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije. „Društvenjaci“ su proučavali uzroke i posljedice demografskih procesa na hrvatske obitelji, uspoređivali položaj žena u srednjem i ranom novom vijeku unutar obitelji i njihov položaj u društvu, objašnjavali su različite utjecaje razvoda braka na članove obitelji te analizirali različite stilove obiteljskog života.
 
Radijske emisije
 

     

 

           
 

100 godina GIMNAZIJE
Kurikularna reforma
Dokumenti škole


Trg kralja Tomislava 9
Tel: 035/ 361-427 tajništvo
 


ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr   

Ravnateljica:
Ljiljana Ptačnik

ravnatelj@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr

 

 Kumovi Gimnazije Nova Gradiška

           

    

    

Popis udžbenika
 

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Korisni linkoviTražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2017.

Ukupno: 174476
CMS za škole logo
Gimnazija Nova Gradiška / Trg kralja Tomislava 9, HR-35400 Nova Gradiška / gimnazija-nova-gradiska.skole.hr / ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
preskoči na navigaciju