preskoči na sadržaj

Gimnazija Nova Gradiška

 > Naslovnica
Vijesti

DEBATNI IZLET U METROPOLU

Autor: MATEA ŽILIĆ, 22. 3. 2018.

Naš debatni klub prisustvovao je debati koju već treću godinu zaredom organizira Hrvatska narodna banka zajedno sa Hrvatskim debatnim društvom i to u Svjetskom tjednu novca. Ovogodišnja teza je bila „Euro u Hrvatskoj – za ili protiv?“.

Dojmove s debate možete pročitati u nastavku!

Već treću godinu zaredom Hrvatska narodna banka je zajedno sa Hrvatskim debatnim društvom organizirala debatu u Svjetskom tjednu novca. Ovogodišnja teza je bila „Euro u Hrvatskoj – za ili protiv?“. Ove godine je na debatu pozvan i naš debatni klub no ovoga puta samo kao gledatelji. Debata se održavala u Okrugloj dvorani HNB-a gdje je bilo oko 200 srednjoškolaca i njihovih profesora/mentora. Cijeli događaj su pratili novinari te je debata bila live na Facebooku tako da svi koji su htjeli pratiti debatu su bili u mogućnosti.

Debata je započela uvodnom riječju guvernera HNB-a Borisa Vujčića i viceguvernera HNB-a Bojana Frasa. Nakon toga strana afirmacije je izložila argumente zašto bi Hrvatskoj bilo bolje da uvede euro. Njihovi argumenti su se temeljili na stabilnosti eura, jednostavnosti korištenja eura i privlačenja stranih investitora što bi pomoglo razvoju Hrvatske. Negacija je na to odgovorila sa malo „realnijim“ argumentima koji su govorili o gubitku suvereniteta HNB-a, kako će uvođenje eura utjecati na građane i već nestabilnoj hrvatskoj ekonomiji koja bi bila idealna podloga za ekonomsku propast sličnu Grčkoj. Većina publike se priklonila negaciji zbog toga što su se osvrnuli na živote običnih građana. Publika je također mogla dati svoje mišljenje, prigovor ili pitanje debatantima što je činilo debatu zanimljivijom.

Nakon debate bio nam je poslužen ručak a nakon toga smo imali i nešto slobodnog vremena. Ovakvo iskustvo je pomoglo našim debatantima u usavršavanju debatnih vještina. Samo praćenje kako iskusni debatanti drže svoje govore, kako odgovaraju na pitanja i kakav im je stil i držanje su sitnice koje nama uvelike pomažu. Naši debatanti su sretni što im se pružila ovakva mogućnost i sada već spremno čekaju sljedeći debatni turnir.

Nicoll Arlavi, 4.a
 

        

 

     

Vodeni turizam
IMA LI NOVOGRADIŠKI KRAJ MOGUĆNOST RAZVOJA VODENOG TURIZMA?
Kurikularna reforma
Dokumenti škole


Trg kralja Tomislava 9
Tel: 035/ 361-427 tajništvo
 


ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr   

Ravnateljica:
Ljiljana Ptačnik, prof.savjetnica 

ravnatelj@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr

 

 Kumovi Gimnazije Nova Gradiška

           

    

    

Popis udžbenika
 

 

Upoznajte nas:
video o Gimnaziji

svečana podjela svjedodžbi maturantima
uvodni video

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkoviTražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2017.

Ukupno: 68697
CMS za škole logo
Gimnazija Nova Gradiška / Trg kralja Tomislava 9, HR-35400 Nova Gradiška / gimnazija-nova-gradiska.skole.hr / ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
preskoči na navigaciju