preskoči na sadržaj

Gimnazija Nova Gradiška

 > Naslovnica
Dokumenti za prikaz


Vijesti

Dodatna nastava i pripreme za natjecanja

Autor: SANDRA Hruban Bartolović, 10. 10. 2022.

Ove školske godine dodatnu nastavu i pripreme za natjecanja održavamo iz hrvatskoga i latinskoga jezika, matematike, geografije, povijesti i tjelesne i zdravstvene kulture. Ovakvim tipom nastave učenici proširuju i produbljuju znanja i vještine, razvijaju dodatan interes za predmet, povezuju sadržaje iz više predmeta i razvijaju kritičko mišljenje. Pristup i rad nastavnika je ležerniji, a učenici se, uz neizostavni timski rad, više bave samostalnim istraživačkim radom. Dodatna nastava izvrsna je prilika za darovite učenike jer je njezin program prilagođen njihovim sposobnostima i mogućnostima te doprinosi maksimalnom iskorištavanju učeničkih potencijala.

Više u nastavku.

Veliku ulogu u prepoznavanju darovitih učenika i radu sa svakim ponaosob imaju nastavnici. Vrlo dobri uspjesi naših učenika na natjecanjima govore o važnosti i kvalitetnom radu koji se provodi u sklopu dodatnih nastava. I ove školske godine planiramo sudjelovati na županijskim i državnim natjecanjima iz svih predmeta u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i onima koji su u organizaciji drugih institucija poput MAT lige, ATOM lige i dr. Iako je tek listopad već smo sudjelovali na natjecanju MAT lige (prvo kolo), a ovaj tjedan školski sportski klub Gimnazijalac sudjeluje na natjecanju u krosu u ženskoj i muškoj konkurenciji u Slavonskom Brodu. Učenici će sudjelovati i na natjecanjima u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, stolnom tenisu, badmintonu, atletici i plesu.  Naši učenici postižu izvrsne rezultate i na natjecanjima koji se održavaju u organizaciji drugih klubova poput Flying disc cluba Nova Gradiška.

Vrlo dobre rezultate na državnoj maturi te upis željenih fakulteta možemo zahvaliti predanom radu učenika, kvalitetnom i stručnom radu naših nastavnika na redovnoj nastavi, kao i svim oblicima dodatnih, fakultativnih i izvannastavnih programa.
Trg kralja Tomislava 9
Tel: 035/ 361-427 tajništvo

ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr   

Ravnateljica:
Ljiljana Ptačnik

UPISI
Dokumenti škole
Radijske emisije
100 godina GIMNAZIJE
 

 Kumovi Gimnazije Nova Gradiška

           

    

    

Popis udžbenika
 

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkoviTražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 9. 2017.

Ukupno: 262994
CMS za škole logo
Gimnazija Nova Gradiška / Trg kralja Tomislava 9, HR-35400 Nova Gradiška / gimnazija-nova-gradiska.skole.hr / ured@gimnazija-nova-gradiska.skole.hr
preskoči na navigaciju